Ohrid Lake Cup 2013

U Strugi, Makedonija,  31.08.2013 godine je održan međunarodni turnir za veterane, a 01.09.2013 za seniore.

Za Srbiju su se takmičili Vladan Necković (MK Silni), Slaviša Ilić, Branko Bojović i Zlatko Desančić (MK Železničar),  i  Ognjen Kočović  (BMK Železničar Vitez).

U pojedinačnoj konkurenciju u muškom maču za veterane Slaviša je osvojio 2. mesto i srebrnu medalju. Necko, naš bivši član i legenda srpskog mačevanja, je zauzeo 3. mesto. Branko je bio devet, Zlaja jedanaesti. U pojedinačnoj konkurenciji u muškom floretu za veterane Zlaja je uzeo 2. mestoNecko 3. mesto.

Tim Beograda i Srbije u sastavu Slaviša Ilić, Branko Bojović, Zlatko Desančić i Vladan Necković je u ekipnom delu takmičenja u disciplini muški mač za veterane osvojio pehar za 1. mesto i zlatnu medalju. U finalnom meču savladan je tim iz Skoplja i Makedonije rezultatom 45:37.  Zlaja je bio naš džoker. U polufinalu smo savladali tim iz Grčke, odnosno Soluna rezultatom 45:39. U drugom polufinalu makedonci su savladali internacionalni tim istim rezultatom.  Čestitamo četvorici veličanstvenih.

Drugog takmičarskog dana u muškoj sablji za seniore Ognjen je zauzeo 3. mesto. U muškom maču za seniore Zlaja je bio peti, Vlada deseti.

Srbija se iz Ohrida vratila sa peharom i pregrštom medalja!

Leave a Reply